Natuurstenen Tegels

Natuurstenen Tegels: de keuze is groot!

Natuurstenen tegels of keramische vloer- of wandtegels vormen een grote meerwaarde voor uw woning. Ze stralen elegantie en stoerheid uit, of je nu een wastafel in de doucheruimte, vloer in de keuken of buitenterras van deze natuurtegel neemt.

Welke steensoort past nu het beste bij u? Dat is afhankelijk van uw smaak en het doel waarvoor u ze gaat gebruiken. Er zijn strakke, bonte, meer kleurige, gladde en robuuste stenen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Voorbeelden Natuurstenen vloer showroom

Een natuurstenen tegel is een duurzaam product dat jarenlang meegaat en altijd zijn mooie uitstraling behoudt. Ze zijn verkrijgbaar is alle kleuren, soorten en maten. U treft een compleet assortiment vloertegels en wandtegels van verschillende afmetingen. Bent u op zoek naar een bepaalde maat tegel? Neem contact op met Jade  natuursteen , de expert en u bent verzekerd van maatwerk, geheel afgestemd naar uw wensen.

Het aanbod van natuurstenen tegels is even breed als prachtig. Natuurstenen tegels van leisteen, kwartsiet, Belgisch hardsteen, graniet, getrommeld, marmer, travertin, terrazzo en basalt.

Leisteen vloer woonkamer

Leisteen vloer woonkamer

Leisteen, een fijnkorrelig sediment van de bodem van de oceaan, past zowel in een nostalgische als moderne sfeer. Al eens gedacht aan een leisteen vloer?

Het door kristallisatie van zandsteen ontstane ruwe kwartsiet is uitermate geschikt voor buiten, maar kan ook prima binnen als natuurlijke vloer worden aangelegd. Deze hardsteen behoudt zijn glimmende en warme kleur en is niet krasgevoelig.

buitenterras Belgisch Hardsteen

Terras & Vijver leisteen tegels en basalte afwerking

Het fossielrijke Belgisch hardsteen kan ook in elke ruimte of omgeving gebruikt worden, zowel binnen als buiten geeft het een rustieke uitstraling. Denk aan een chique wastafel of douchebak, dan wel een heerlijk buitenterras maar voor binnen zijn het natuurlijk ook de meest mooie vloeren, zowel strak gezaagt als met getrommelde kanten.

Een graniet tegel bestaat uit gestolde mineralen door afkoeling van magma. Ze zijn wat poreus en verkrijgbaar in vele kleuren. Het maakt graniet populair in moderne interieurs. Wat is er bijvoorbeeld mooier dan een granieten aanrechtblad?

Marmer tegels, vervaardigd uit oeroud kalksteen, verkleuren wat onder invloed van de zon. Dit is echter niet opvallend of storend, daar ze al licht van kleur zijn. Marmer komt als decoratieve steen goed tot zijn recht in een klassieke omgeving, maar is door zijn diversiteit altijd één met het decor. Een marmer vloer geeft uw interieur stijl. Bij gebruik van marmer in de badkamer of keuken is het goed om de vloer of wand te impregneren tegen vuil en vlekken.

travertin vloer woonkamer

travertin vloer woonkamer

Travertin ontstaat vaak in de nabijheid van vulkanen in warme streken. De tegel is te herkennen door de gaatjes en streepjes en geeft een mediterraans  aura.

Basalt tegels zijn zeer hard vanwege het vulkanische gesteente. Deze steen is kleurvast en harmonieert in elk interieur.

Authentieke terrazzo stenen, bestaande uit cement, marmer en kalksteen, brengen op de vloer sfeer in elke huiskamer.

Daarnaast kunt u uiteraard ook kiezen voor een mooie keramische tegel. Deze gebakken tegels bieden vele voordelen. Ze is niet gevoelig voor krassen en de originele kleur blijft in stand. De keramische tegel is geschikt voor alle toepassingen.

Geef een reactie